Thursday, February 25, 2010

Bleeding & Check-up

Hari Selasa lepas, kita keluar darah time kat ofis. Tapi tak lah banyak. Keadaannya macam lendir bercampur darah dan sangatlah ciput. So kita tunggu next round buang urine, tengok ada ke tak. Tengok tak ada. Lega rasa. Tapi balik je rumah, sampai dalam pukul 8pm tu, rasa keluar darah macam spot 1st day kita period. Teruslah bergegas ke An-Nur Bangi.

Doc scan dan kita nampak dengan jelas baby kita yang cukup sifat, siap dengan kaki dan kepala. Kita nampak dia moving, kaki mcm tendang-tendang. Tiba-tiba dia melompat. Hahaha sangat adorable dan memang feeling tu sangat special sebab kita tak expect pun budak kecik ni dah sebesar itu. Last time tengok cuma macam sebiji kacang, tecittt sangat. :D Alhamdulillah nothing serious happens. Doc bagi ubat kuatkan rahim. Dan darah bukanlah keluar major sangat. Secalit-secalit je everytime dia kuar. Balik rumah, malam tido tak ada keluar. Esok pagi kat ofis ada. Lepas tu the whole day tak ada. Up till now tak ada. Alhamdulillah.

Doc tu pun sangat baik and she kept on saying "comelll nya. Comel kan? Tengok tu dia gerak-gerak, tendang-tendang. Now dia kecik lagi thats why u tak rasa... Kita cari angel lain pula k..." She made me even more excited. Thanks doc for being such a great companion.

Dan pagi tadi kebetulan pula, hari kita start buka kad untuk monthly check up kat An-Nur. Baby ni nak sangat mummy tengok dia awal before hari ni. Tu yang saja dia bagi mummy terpaksa gi klinik awal kelmarin tu :P So tadi dapat jumpa budak kecik ni lagi. Seronok rasa tengok dia. Dan of course lega sangat tak ada apa yang serius. Dan hasil check up tadi, so far so good.

Esok Maulidur Rasul. Nak ajak hubby gi LowYatt for handphone hunting :D. Dah berbulan dok fikir nak handphone apa. Akhirnya kita buat keputusan untuk lari dari keselesaan pakai Nokia. Sejak dari dulu, tak pernah pakai handphone lain selain nokia. Bila sampai kedai je walaupun azam na kbeli handphone lain, akhirnya Nokia juga yang dirembat. Tapi nak jadi mummy ni kena start belajar jadi firm. Nanti kena firm ngan baby kan.

Pada aunty-aunty semua, have good rest starting tommorrow untill Sunday! Happy holidays!

9 comments:

Lady of Leisure said...

take a good care sery...
:)

honeylanz said...

salam. pg lowyat x smalam? if pg mesti ada berselisih ;)

POSH76 said...

suker dgr perkembangan baby...keep on update yer

cik jijah said...

bleeding shikin? takpe.. baby mesti kuat... mummy pulak jangan lasak sangat.. :)

Lybeau said...

Take care dear.... hopefully everything is well xxoo...

Ashikin said...

loe: thanks lady..

honeylanz: hihihi aah dah selamat beli berry itam tu. aah kan mesti selisih bontot. tp otak ligat nk membeli, mana pk pape dah.. :D awk beli apa semlm?

posh: aha sure. thanks posh!

cik jijah: aah kita bleeding. tp now ok dah. alhamdulillah. ehe thanks jijah, harap2 la..

lybeau: thanks babe, yeah hoping will be fine till she/he gets safely born..

L@n@ said...

dear.. jgn lasak2 sgt yer .. tk care dear ..

Ashikin said...

lana: thank u lana :D

mJ said...

nsb baik takde ape2...syukur!