Saturday, March 6, 2010

Lamanya Tak Update!

Alhamdulillah, syukur atas segala-galanya...

1. Sebab kita dah selamat pindah ke office baru di Cyberjaya.

2. Sebab kita dah beli Blackberry 9700 yang kita idam-idamkan :D.

3. Sebab budak kecik ni sihat walafiat, dan selepas bleeding, makn ubat, up till today we are doing fine.

Speaking of my pregnancy, kita bersyukur sangat sebab up to this moment, kita tak ada mabuk, tak ada loya dan tak pernah muntah. Syukur sangat atas nikmat ni. Kita harap sampai bersalin nanti pun mudah juga. Kita cuma nak makan, nak makan, lapar, lapar, lapar! Bila jumpa kawan-kawan atau orang-orang di luar tu, mereka tanya teruk tak morning sickness? Kita segan nak cakap kita ta kada morning sickness sebab kita tak nak terjadinya riak. Kita cuma bersyukur yang teramat sangat.

Tapi kan sekarang ni, bila cuaca panas, kita betul-betul teringin nak minum air COCA-COLA! Tapi kita tau tak boleh. Cuma mama kita kesian kat kita hari tu. Dia kata jamah je sikit. Hihihihi. Akhirnya kita jamah sikit je sebab tiba-tiba hilang selera coz ada perasaan sayangkan dan takutkan sesuatu buruk jadi pada baby. Itulah sifat keibuaan rupa-rupanya :D

Petang ni kita and hubby nak pergi check in. Maybe kat hotel selalu kitorang. Kalau tak Pullman Putrajaya, Cyberview Lodge la. Kita nak rehat-rehat, senyum-senyum, happy-happy!

P/S: Kita sangatlah bz sekarang. Balik dari kerja, mandi dan terus keluar dinner. Balik je terus pengsan. Tak online pun u ols. Sorry ya lama tak visit u ols!

11 comments:

L@n@ said...

xpelah yang .. yg penting tk care yer .. hepi selalu .. x sabo nak tgk bb u .. sure comey like mamanyer .. hehe

PinkGremlin said...

Kin,
Bestnya u takde morning sickness langsung, antara the lucky ones! I ada loya-loya je, alhamdulillah jugak tak muntah and pening and lain-lain. Tapi loya tuh pun kdg tak tahan jugak...Hehe..

Talking about Coke, i ni hantu Coke dari zaman kecik2 sampai kat uni and sampai bila2 tapi skrg merana sangat tak dpt sedut Coke!!! Tapi ya la, mcm Kin ckp, all for the baby kan...Anyway, take care!

eynda said...

Bestnyer dah dapat blackberry....bleeding ek hari tu...take care tau...akak masa peknen kat hannah bleeding masa 1st & 3rd trimester....morning sickness teruk masa trimester ke3...semoga semuanyer dipermudahkan utk Sery :-)

fatenton said...

misery tak de morning sickness..
alhamdulilahh..
baby pun sihat je tu, bykkan tgk baby2 comel..nt dpt baby comel-comel :)

Ashikin said...

lana: aah thank u. yelah kalo xde baby pon idup kene hepi selalu, xpyh stress2 kan..

pink: xpe loya2 tu sikit je.. tahanla. lgpon pink nk lps 1st trimester dah kan.. pasni xde lg loya2 tu.. n yess i semlm dpt minum coke. jamah je bkn bedal sampai abes tau pink. nyaman, nikmat, segar!!!

kak eynda: aah kak dh dpt blakberry :D oo kak eynda bleedng gak ek? tu la harap2 xde apa la kan. tq kak doakn sery :)

faten: ahahaha ramai yg suggest bykkn tgk pic baby comell.. akan diusahakan la kalo mcm ni :D

POSH76 said...

good to hear everything is ok....yg penting kene jaga budak kecik tu baik2 tau...jgn ligat2 sgt hehe

tahanla sikit tekak nanti dah habis pantang leh ler layan tekak nak minum apa pun...hehe

hang nadim said...

salam lama tk nampak...

ComeyBelako said...

shikin, thanks for following cb's blog. take a good care of urself - physically & mentally.

Ashikin said...

posh: ahaha tu la yg plg seksa tu. tang minum nak2 skang musim panas kan. mmg lar nk minum air2 yg merosakkan je :P

CB: Thanks alot CB..

Lynnda Hosni said...

Welcome back Shikin... Alhamdulilah semua dah better...take care..and congrats on the BB...xxoo

mJ said...

congratsssssss!!! happy to hear that...u take care ye...

btw, its me abrahyn...i dah tukar url to mrsjon.blogspot.com...jom exchange link semula ye...i follow uuuu :)