Saturday, March 27, 2010

Perut, Lipstick, New Clothes, Fresh Orange and Don'ts


Tak payah cakap banyak-banyaklah. Ni lah pic perut kita yg mengandungi budak kecik tu. Last Thurdays kita gi monthly check-up and dapat tengok dia. Dia dah besar :D! Mummy nga ndaddy sgtlah teruja coz the last time we met budak kecik, dia kecik sangat-sangat walaupun dah nampak kepala, perut, kaki dan tangan. Alhamdulillah semua ok. Next check-up dah boleh tengok jantina baby!

Dan sekarang ni kita sangat suka lipstick yang kita baru beli. Asalnya masuk MAC hari tu nak cari eyeshadow. Tapi sekali calit lipstick tu, terus kita terus tersuka! Hari-hari kita pakai lipstick ni tak nak tukar. Hihihihi...



Itu cerita lipstick. Tak masuk cerita beli baju lagi. Baju dan seluar kita memanglah confirm dah tak boleh masuk lansung sekarang. Almaklum, masa tak pregnant semua baju tecit-tecit. Jadi bila membesar sikit je pun memanglah tak boleh masuk dah... So sekarang ni musim kita membeli baju je lah. Sorry yer hubby :P

Kebetulan pula sekarang ni musim panas kan. Kita adalah minumam favourite yang sentiasa nak kena minum, berbeza ikut keadaan dan tempat. Kalau dalam office, kita suka minum air milo panas ataupun teh O waktu pagi. Lepas tu air putih panas sentiasa ada. Kakak tea lady kat office tu rajin masak air. Jadi stok air panas sentiasa ada. Dalam office kan sejuk jadi syok sangatlah dapat air putih panas. Bila keluar dari office, panas terik, kita memang akan beli fresh orange. SEDAP sangat!

Kalau ikutkan, kita seorang yang hantu kopi terutamanya kopi kat Starbucks tu. Dah 4 bulan ni cuma 2 atau 3 kali je pernah minum kopi. Nikmatnya tak terkata. Masa awal-awal hari tu, kita pening kepala teruk sebab tak dapat kopi. Hahahaha. Selain kopi, kita memang hantu buah nanas dan jeruk. Ni pun kena tahanan reman ni. Sabarlah tekak! :P

Lelain tu ok alhamdulillah. Tak ada mengidam ke apa. Actually kita tak tahu rasa mengidam tu macam mana :P. Hahahaha. Kita ni sebelum mengandung pun memang lincah dan kaki jalan. Sekarang pun sama. Tapi macam makin aktif terlebih gayanya. Jalan pun masih laju, kadang tu siap berlari-lari anak lagi. Pesanan pada diri kita, tengoklah perut ko tu memboyot kang, tak ada maknanya ko boleh jalan laju.

Next week kita dah masuk 4 bulan, which means, lagi 5 bulan je baby nak keluar. OMG!!! I didnt know that time is running so fast as it is now! TAKUTTTTTTTTTTTTTT! Kita dah terfikir macam kalau boleh normal sekalipun, kita nak c-ser...

11 comments:

Lady of Leisure said...

seryyyy... jalan baik2 dear... jangan larik2 tau seriau i mendengarnya....
hehehe... anyway, take care dear..
:)

Nurulhuda|Adlie said...

shikin nak c-sect ke? =) sambung cerita nanti okay? hehe..

POSH76 said...

seronok dgr cepat masa berlalu dah 4 bulan...jg diri & baby baik2 taw hehe

Ella said...

kin-napa nk c-ser plak? kalau xde apa2 problem normal je sis.

jgn takutlah..sakit sikit jek..

u take care okey... jgn pikir2 bab bersalin..

fatenton said...

misery,
jgn lari2..sian baby.. :)

PinkGremlin said...

Kin,

Mana pic nya? Hehe. Ke i je tak nampak nie?

Amboi, gaya cite jalan laju2 tuh mcm ligatnya la..Hehe..

Drama Mama said...

hahh i pun hantau kopi tengah pikir kalau preggy nanti camna lah. 1st pregnancy dulu belum menjadi coffee addict huhuhu

ahh nenas and air tebu dulu memaaang teringiiin sangat tapi terpaksa la tahan. kadang2 sampai bole bawak ke mimpi hahhaaha

take care ya

http://twinkywinkystars.blogspot.com

d.a.m.i.q.u.l.a said...

org kate kalo asik nak melawa time peknen,anak lelaki.betul ke?

Lynnda Hosni said...

Congrats on the baby, lipstick and bajus...tee hee..

Me pon same like you.. masa preggos...jalan still the same..cepat and ligat... mengindam kurang..tapi shopping menjadi-jadi...he he...
ape ape u choose... hope u'll have a smooth labour...xxoo

Ms AiReEn MoHd said...

jaga diri awak...alala chumel jer bace citer awak ni..org duk bace paper online ...aku lak bace blog pepagi ni...sonok dengor citer awak ngan si budak kecittt tu...take care dear

Uncle Lee said...

Hello Ishikin, just dropped by say hello. How you doin'?
You keep well, and keep a song in your heart, best regards, Lee.