Monday, March 23, 2009

To Distribute.





Yay! Finally, invitation card dah siap. Everything goes well smoothly alhamdulillah.. I have given some to few ppl. Well, I ada nasihat sikit pada anda-anda yang akan menerima kad sama ada dari saya atau org lain. Please lah jgn kecewakan org dgn mengeluarkan komen mcm ni :-

madam y: "eh.. apasal u x buat kad kat bandung? cantek tau kad dorang. lawa2.."
me: "yeah, I know. mmg cantek2 kad dorang. sama ada I kena gi sana n dpt murah atau I kena buat kat sini n mahal. which could be minimun 6 kali ganda dr harga kad I ni. apasal? x cantek ke kad I tu?"
madam y: "xla.. if u buat kat bandung lg la murah2 n lawa2. kat malaysia ni x berapa cun lah!"

i pon keluar statement i pjg berjela mcm ni:-
me: "1st, sume preparation i beli kat kl ni je. so if i pegi sana, semata2 kerana kad, x berbaloi. n after printing, if ada typo kan dah susah. 2nd, ada ke org indon tempah kad kawen kat sini? kenapa kita nak terhegeh2 beli n support brg dorang? and lastly, why dont u put some respect here. I datang jauh2 semata2 nak hantar kad personally kat u.

Kenapalah ada orang mcm ni? Pelik betul. Nak ikotkan, kita hantar je by post. Tapi sbb kita appreciate friendship, jauh mcm mana pun takpe. Yang penting sampai kat tangan dia n dapat jemput from the bottom of my heart. Dan lagi 1, bukannya org akan simpan kad kita tu sampai mati. And bukan boleh makan pon kad tu nak beli yang mahal2. Yang penting for me is, I nak tetamu i dapat makanan yang sedap n I bayar mahal sikit untuk food, I am more than happy rather than to have a stunning and expensive card!

P:S utk org ni: nanti your turn kahwin please bg I kad dari bandung ok. Or else I baling je kat muka u. :P

1 comments:

Lady of Leisure said...

macam macam perangai orang sekarang.. kot ye pun kad bandung tu lawa sangat, at least learn how to respect others feeling. nak ke bandung just for an invitation card, for me, not worth it. lepas kenduri orang buang jer kad kita. kad kat malaysia ni pun banyak yang cantik2, cuma mereka2 ni suka benar mengagungkan berangan luar, i think our card wayyyy better than theirs. :-)

yeah supportlah barangan tempatan.