Thursday, May 6, 2010

Rezeki!


**ME AT 20TH WEEKS :))**

Kawan-kawan, terima kasih pada yang bagi semangat. As u all tau, kita ada masalah uri sekarang ni. Tapi kita tak nak fikir negatif. Harapan n doa pada tuhan, moga semuanya berjln dgn baik insyaAllah.

Betullah seperti yang dijanji dalam al-Quran, setiap anak ada rezeki masing-masing. Dalam keadaan sekarang ni, alhamdulillah rezeki kita murah. Kerja dalam line kita ni, memang tekanan habis. Banking 1 hal, sales 1 hal, nak buat marketing 1 hal. Kita bersyukur, kita tak ada sakit-sakit. Jadi dapatlah kita achievekan memana target untuk tahun ni supaya balik dari confinement tak kelam kabut nak fikir target.

Alhamdulillah, loan on track dan wealth juga on track. Bulan ni saja unit trust dapat nak dekat RM1juta. Loan rumah pula RM4juta. Dalam tangan masih ada RM4-5juta yang dalam proses.

Rewards pun boleh tahan. Macam biasalah kerja macam kita ni, hq akan buat dalam bentuk kempen dan hadiah supaya sales staff berlumba-lumba buat sale untuk rebut hadiah. Kira macam nak naikkan semangatlah. Jadi bulan ni kita dah menang beberapa kempen:


1. Menang voucher Parkson worth RM400.00.
2. Menang kempen challenge by my area big boss, cash prize worth RM500.00 but I heard she gonna increase the token for a tremendous achievement :D.
3. I am qualified for a free Tioman trip - tak tahu lagi bila trip ni akan dibuat.
4. I am qualified for a free Perth trip - tak tahu lagi juga bila trip ni akan dibuat. Harap-harap sebelum bersalin atas sekurang-kurangnya lepas confinement.

Target kita for the very next and final reward ialah FREE TRIP TO SPAIN! Yang ni tak risau coz dia tengok whole year event and target. So trip will definately be next year around middle of the year. Harapan memang nak pergi :D

In few days time will be my 1st anniversary with my MAB. And thats tripple my happiness. :D

9 comments:

POSH76 said...

comeilah u pregnant....ni betul2 rezeki baby...hehe

Insyallah semuanyer selamat

Hannah Johary said...

Alhamdulillah!

Wah ur new look make me miss my pregnant look so very much!

Sangat comel.

Nak pregnant lagi.. Nak pregnant lagi..

Mett jom! :P

Zezzatty said...

babe,jgn risau ek psal uri tu semua..doa banyak2..

masa i pregnant dulu uri kat bawah la,baby songsang la..mcm2 dugaan..

alhamdulillah,berkat doa & tawakal.everything went well.even tho end up kene cser.but who cares as long as my baby selamat :-)

Lady of Leisure said...

seryy comelnya perut sery....
sery pun nampak sangat cantik n berseri-seri...
ni la yang orang kata seri ibu mengandung kan...
i hope yr pregnancy akan berjalan lancar n semoga selamat semuanya...
doakan supaya lady pulak berjangkit ye hehe

diana sidek said...

rezeki your baby semua tu. boleh use that voucher beli brg ur baby. :)

PinkGremlin said...

Kin,happy dengar rezeki u melimpah ruah, alhamdulillah, inilah rezeki baby kan! Muka pun berseri-seri :)Harap rezeki berterusan melimpah ruah and kesihatan pun ok ya.. :)

cik jijah said...

shikin.. u glow!! cantek amats.. dan murahnya rezeki kamu... so happy for u that everything seems fine and good.. may god keep on pouring his bless on u dear.. :D

owhhh ye.. nanti if jadi nak travel ke mana2.. bagitau la ye.. manatau.. kot boleh kirim barang seketul dua.. hehehe

Ashikin said...

posh: amin.. thanks posh. skang ni i preggy sume kata comel. time x preggy xde pon org ckp i comel. ahahaha. kene preggy je la ni.

hannah: mett, dgr x??? ada org ajak buat baby lg la :P

zezzatty: hopefully n insyaAllah. oo u pon ada prob masa pregnant ek.. alhamdulillah sume ok kan. thank god xde major complication kan..

LOE: thank u LOE. specially for LOE, sery doakn cpt2lah jangkit n dpt perut comell tu x lama lagi.. :D

diana sidek: mummy dah guna beli brg mummy la aunty diana :P brg baby nanti dpt voucher lain insyaAllah.. :D

pink: ya lah rezeki baby la pink. syukur sgt2. n thanks doakn kitorang ya..

cik jijah: thanks alot cik jijah :D ok nanti dh cnfirm date terbang tu kita bgtau la. thank u doakn kami ya cik jijah.

d.a.m.i.q.u.l.a said...

wah dh besar perut.so cute!bulat je perut tu