Tuesday, January 19, 2010

My Reaction To Know The News

Ok, perkara-perkara yang membuatkan kita buat test ialah the day before, kita gi breakfast ngan hubby before gi jumpa customer kita. Tetiba rasa macam nak termuntah. Kita terus stop makan and nasib baik memang makanan pun dah habis sental :P. Tapi bila fikir balik, kita dah ada simptom-simptom nak period. Which kita memang dah standby, Cik P tu nak datang in few days time. And then malam tu, kita rasa benda gatal-gatal yang datang dari dalam perut. Kita tak selesa. Garu memang tak rasa apa-apa. Memanglah rasa tak selesa.

The very next day, balik je dari office, kita nak cuci toilet. So terfikir nak buat test. Lagipun tester memang dah ada. Percaya tak, all this while, hubby je yang dok concern beli tester tu while me tak ambil kisah pun.

Bila keluar je result, kita rasa tester tu rosak. Lepas tu kita terus mencuci toilet. Sambil tu dok menafikan yang tester tu elok je. 2-3 kali juga la kita check tester tu lagi. Kali ke-3, barulah macam sedar dari mimpi. Then kita terus menggeletar satu badan. Mixed feelings. Takut, happy, macam tak percaya.. Semua ada lah.

Best part was, kita letak dalam bilik tester tu. Kita keluar gi cari hubby. Tak jumpa. Bila kita masuk bilik, dia tengah menganga tengok tester. Soalan dia:

Hubby: Ni bila punya ni sayang?

Me: Hah? Of course la baru test.

Hubby: Bukan, bila punya yang kita dapat ni.

I was like, OMG. Apa punya soalan. And ended up, dia pun macam ketakutan juga. Well, obviously kami memang nak. Tapi bila kenyataan tu dah ada, jadi takut semua. Maklumlah, pengalaman pertama. So malam tu, kita gi klinik terus. Doc tu kata:

Doc: Congrats. It positive. You are pregnant.

Me: Really? OMG it's funny. Hahaha.

Doc: Betullah. Hahaha what's so funny?

Me: I dunno. Now Im scared.

Doc: You are funny. Tak apa. Just jaga diri baik-baik. Get your gynae.

Doc tu salam hubby yang dari tadi sengih-sengih speechless.

Kita pun terus call nak bagitahu mak kita. Kita memang tak berhenti gelak and tak tahu nak cakap mcm mana. Last sekali, kita cakap je kat mak kita "MAMA, EKAU NAK JADI GRANDMA!"

:D

Petang kang kita nak gi scan, nak jumpa budak kecik ni. Nak tengok umur dia berapa..

14 comments:

Hannah Johary said...

Number 1: I pun blur tang dialog between you & hubby. Tak faham soklan dia. Apa maksud eh? *Tersengal. Haha!*

Number 2: You ARE funny. Asyik gelak je baca entry ni. :D

Number 3: Don't forget to put pregnancy ticker on your sidebar as soon as you get to know budak kecik's age ok! Aunty Hannah nak keep track. This is the fun part! Hehe.

PinkGremlin said...

Kin, tak tahan nak gelak baca pasal your hubby yg ternganga tengok tester sambil tanya "ni bila punya?" hehehe..Sure dia terkejut kan..hehe..

POSH76 said...

Alhamdulilah...hepi for u...jg diri baik2 taw hehe...congratulations

Lady of Leisure said...

hhehehe.. kadang bila terlalu happy jadi tak keruan kan hehe...

♥♥relyza♥♥ said...

comey aje...
jaga diri elok2 tau
makan ubat yg doc bg tu
sukanya!

*nape sy plak yg terlebey sudah

Anonymous said...

hey dear...

Congrats.. its very2 good news kan..i'm hepi for u..

Suka bc blog u wpun i xda blog.. hehe.. igt nk start blogging lah.. leh la kita tukar criter nnt, kan..

Hope u take care urself and 'budak kecik', k..

Ella said...

shikin...

congrats dear!..

i am happy for u!!..
Welcome to mummy preggy club!.
Take care ye..especially at early stage ni..

tembun said...

huhu baca post kali ni cam lucu
tah mybe coz sis pun ada sebut funny tu
tahniah yeah..
jaga elok2 tau
jangan lasak2 dan bergerak bebas tau!
tata

d.a.m.i.q.u.l.a said...

congrats dear.happy for u too:)

Ashikin said...

hannah: kak hannah, soalan dia lebih kpd, make love yg mana 1 membuahkan hasil ni? ahahaha. yea i will put the ticker once dapat yg accurate mummy!

pink: aah pink, dia tekejut. wait untill yours pulak, u tgk muka hubby u k.

posh: thanks cik posh. kita nak baby kita jd very poshy. ahahaha.

loe: aah loe, jd blur n xtau nk react cemane..

relyza: thanks rely.. insyaAllah dan kita pon suka.

anonymous: hye cik ano, ahaha xtau nama. thanks la baca my blog. tinggal la link facebook ke email ke. bole add nanti. or buatla blog. seronok berblogging ni.

ella: kak ella, thanks kak. yela skang ni kene hati2. tp dlm hati2 tu pun bukan main lg laju je bejln sana sini.

tembun: thanks tembun. insyaAllah. doa2 kan la yer..

dami: thaks dami!!!

Hannah Johary said...

OH! Baru faham.

Padanlah I sengal. Sebab I naive tang benda-benda macam ni. Hahaha..~

Ashikin said...

ahaha hannah ni.. buat i gelak je..

Azi3 said...

samalah kita... ketawa2 bila doc bgthu " u pregnant " ...mcm xcaya....

cerita dewasa said...


Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny