Friday, January 1, 2010

Welcoming 2010!

Alhamdulillah, 2010 is here! Ehe malam tadi pergi celebrate kat rumah Irishah & Azlin kat Hartamas. Kitorang buat bbq. It was fun. Sampai overnight lah kat sana. Padahal tak plan pun. So tadi dalam pukul 2.30 petang baru balik umah. Well, as for 2010, alot of things that havent been accomplished, need to be continued to this year. As for this year kan, I've to list down here so that I wont forget. Eyyyyhhh yeke ni?

***Impian 2010***

1) Nak selesaikan hutang PTPTN.
2) Nak selesaikan hutang kredit kad dan tutup terus! -kita ada 3 kredit kad. 2 dah tutup. tinggal 1 je lagi. Credit card menjahanamkan kita guys!
3) Nak beli kereta baru! - dalam kepala ada few cars la. Tengoklah bajet nanti yang mampu yg mana. I might consider Caldina, Honda Civic Hybrid, Honda Jazz or Mazda 3 Sport. Auwww~
4) To get a scuba diving license. Ni a MUST la!!!
5) Nak beli rumah (not a MUST yet. Kalau ada rezeki 2010, insyaAllah)
6) Nak bela kucing spesis Maine Coon. Susah dapat ni. So at least dapat bela sugar glider pun jadi lah...
7) Cuba mendapatkan baby :D
8) Cuba maximisekan simpanan dengan membeli EMAS! Mesti 10 tahun akan datang harga melambung.


As for now, kita tengah consider nak Blackberry, N97 or HTC?


To all, selamat tahun baru 2010. Semoga mendapat keberkatan dan hidayah dari Allah. Dan semoga kita bahagia disamping yang tersayang.

11 comments:

Lady of Leisure said...

happy new year to sery and family..
semoga impian menjadi kenyataan..
:)

POSH76 said...

wish you all the best year 2010

eynda said...

Happy new year Sery...semoga apa yg diimpikan utk 2010 tercapai...especially utk baby yg comel ;-)

cik jijah said...

ashikin.. happy new year dear!! ur new year resolutions lebih kurang sama dgn I.. hehehheee..

Ashikin said...

loe, harap2 kan.. dan pd loe juga semoga sumenye menjd kenyataan..

posh, happy new year n all d best to u too babe!

kak eynda, thanks kak dan pd akak juga. semoga impian body yg langsing menjd kenyataan. hihihihi. n semoga adam n hannah jd anak2 yg baik.

cik jijah, happy new year too! ahaha sama ke reso kita? ok semoga cik jijah dpt kete besauu dan wang besau thn 2010 ni.

SuRayA^i. said...

i vote for blackberry \o/

smoge dpt ape yg di wish tu =D

Nurul Ain said...

wish akak n family : happy new year 2010..semoga smua impian 2009 telah tercapai dan impian 2010 akan tercapai..amin..

L@n@ said...

hepi new year dear.. semoga ape yang diimpikan menjadi kenyataan.. insyaallah..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

hoh tade impian nak kurus.takpela,sbb nak conceive kan?mcm dami tu maybe jadi azam nombor 1 kot,haha

crystalmerah said...

HTC HD2 !! hehe tiba2. xcited sebab ianya mmg best.

Ashikin said...

suraya: ehe tu la bb pon bes. ngah pk2 lg ni hah.

lana: same goes to u babe. :D

dami: ahaha impian nk kurus tu mmg ada tiap2 masa. tp malas nak letak sbb nanti asik2 jd gemok je lebih. :P

crystalmerah: aah kita ada nengok yg tu gak. dr zaman HD lg suka dah.. tp memandangkn dia xde keypad je buat pk 20juta kali ni.. :D