Sunday, July 5, 2009

Blogger Template/Layout

This few days, I banyak betul round2 carik page template utk my dear blog ni.. And Ive got the idea to start designing templates. I mmg suka kerja2 craft & arts ni sebenarnya. Cuma x berkesempatan nak further study utk course ni. Now plak keje makin bertambah, tanggungjwb pon sudah berubah. Maybe tunggulah beberapa ketika baru gi sambung belajar lagi kan..

Dulu masa zaman myspace baru famous kat Malaysia ni, bukan main lagi I sampai tak tido malam design layout sendiri. Walaupun takde knowledge lansung pasal HTML and CSS tapi kugagahkan juga belajar dari net. And bila dah pakai tu, org plak minta kita buatkan design utk myspace diorang. So yeah, I had generated some income from it!

So kita rasa kita nak start lah belajar2 ni hah. Nak design template yg comel2. N for the time being maybe buat suka2 je lah. takde pon nak cari income. Tapi if mendapat sambutan baru fikirlah next step. So sekarang ni byklah homework n revision nak kena buat.

Selain dari tu, dalam masa 2-3 thn dari sekarang, mmg kita nak masuk kelas yang berkaitan arts & design or deco. Yang penting apa2 je lah pasal arts. Dlm kepala skang ni nak masuk kelas Nurul Shukor pun ada. Nak masuk kelas bakery pon ada. So kena schedulise bebetul. Kita ni mmg ada air tangan kreatif. Dulu masa belajar pun selalu mekapkan orang2 yang ada event. Dapat gak cover duit makan 2-3 hari.. Tapi tangan tu tak lari dari buat kerja yang melibatkan duit. Macam sekarang pun libatkan duit cuma bukan bisnes kita lah. Bisnes company :D

3 comments:

Lady of Leisure said...

sery, kat pyzam.com ada banyak jugak free blogger template tapi terlalu bnyk so keen pandai pilih.. dulu lady ada jugak pakai template dari website tu tapi skrg pakai template hitam jer.. wakaka...

tapi template sery sekarang ni dah cukup cute n cun dah.. :-)

dulu lady pun gila mencari template.. tapi template website martha stewart lawo gak eks.. hehehe..

lady tak brape nak creative bab mendesign template ni, sery buat la, mana tau nanti banyak peminat, u can get income out of it like what u ve done for the My space kan?

Ashikin said...

A'ah ada gak tgk kat pyzam. Tulah nk buat bole tp takes time la. Kita keje kan so kene buat slow2. Thanks 4 ur kind support loe!

zaRain said...

How on earth did u find me???
ayoyo.. no more secrets.. dun visit my blog selalu ehhh...

haha.. neways.. blogging dipantau lecturers kat uia.. kelaka en? dorang baca every week..nk make sure ktorang tak tulis bukan2 pasal dorang.. cemana dorang jumpe blog pon tatau.. last sem ada 5 org kena panggil..dipaksa utk delete blog.. (im not included.. BAIK..lol)