Friday, July 17, 2009

Weekend (Part 1)

U ols, entry kali ni ialah 2 weekend yg disatukan. Mak busy u ols! X sempat nak update. 1st weekend tu I n officemate ikot kak shaz yg juga officemate, blk kg kat Rembau. Dia ajak pi mkn buah kat kampung dia. Mmglah I ni hantu buah kan. Laju je bila org ajak tu. Paling meroyan tgk buah manggis dia. Banyaklah I mkn hari tu. Pastu yang plg masyuk sekali bila kakak kpd kak shaz ni masak lemak tempoyak. FYI, ni lah 1st time I mkn tempoyak. Kita ni org Johor tak pandai tempoyak bagai. Tapi baru tau.. sodap gak tempoyak ni!

So kitorang pi sana gerak pagi, sebelum maghrib dah gerak blk KL. Perut kenyang sgt siap tetido2 dlm kete. Thank you kak shaz for bringing us back to your hometown. And thank you to Mak Tam (tukang masak aka sister kak shaz), Pak Tam (suami tukang masak aka abg ipar kak shaz), Pak Anjang (tukang jolok buah aka abg kak shaz)


**Kak Shaz & Shekin**

**Madihah, Sarah & Me**

**We all kat gerai cendol yang dikatakan famous amos kat sana. Cuba tgk marketing dorang tu. Cannot resist!!!**

**Hello hubby! I makan cendol ni. Sodap!**

**Me & Madihah**

**Shikin & Shekin**

**Takde pakwe handsome kat atas pokok tu**

**Mmmm sedapnya pelok!**





Oklah before balik, nak melompat dulu! Sukanya kitorang!! Bye2 Mak Tam, Pak Tam and Pan Anjang! Kita janji nak jumpa bln Ogos kat KL, nak bawak depa pi mkn seafood kat Bagan Lalang!!

7 comments:

Lady of Leisure said...

wah sery.. happyner u dalam those pics.. :)
tempoyak mmg sedap sery...
sery inai still ada lagi ek.. kat tangan lady tinggal kat ibu jari jer, kaki pun sama cuma kat ibujari kaki masih banyak lagi.. padahal dah 3 bulan lebih dah..

sery yr watch tu fossil ke? im fossil watch fan.. wakaka...

POSH76 said...

kelasss korang posing2 gitu..kempunan nak makan leman cendol yg femes tu..asik p terlepas...hehe

ashikin said...

loe.. nampak je ek inai sery tu. ahaha ni esok sery nk potong kuku. so dah xde dah inai pas ni. tp kat kaki mmg byk lg. kuku kaki kan lambat sket panjangnya..

sery pon suka fossil tp x berkesemptan lg pkai. yg sery pkai tu dkny, jam masa tunang aritu..

ashikin said...

posh.. tu la kwn2 sery yg gi sekali tu dorang ckp femes cendol tu. tp sery x pnah dgr pon. tp bila posh dah kata femes, mmg femes la tu. pakcik tu frenly sgt. so sery ckp kat dia 'meh la amik pic bg pakcik diam kejap'. lols~

Lady of Leisure said...

ehehe.. nampak la, aura pengantin baru kite kan banyak lagi wakaka..

design jam sery seakan2 fossil.. lady peminat fossil.. suke pattern macam yg sery pakai tu sbb tu yg tanya tu wakaka... nyibuk je tanya jam org kan.. hehe..

ashikin said...

ahaha xla sery x kisah pon loe tanya. fossil punya beg pon cantek2 gak kan loe. tp mcm mahal dr rupa. skang ni kita aim nk beli jam victorinox or cerruti. tp idaman kalbu tag heuer. auwww~

damiqula said...

bestnye suasana kampung mcm ni.seri pengantin ade lagi tu,muke hepi je hehe