Monday, June 29, 2009

A Little Bitter And Sweet.

Hurmmm I do not have much to say. I am just tired of my daily activities. Well, life goes on as it is everyday. Sometimes you just excited about it, sometimes its just lame. But for me, that makes life more meaningful eventhough it may reach the boredom.

I am a person who is dealing with campaigns, targets, kpi and everything at work. Sometimes that makes me headache and painful. It is not an easy task. When you achieve, you would end up happy and proud. People would come and tap on your shoulder out of nowhere. Even more, sometimes you do not know who the fellar is. But when you at the bottom, the one who always give you a big applause might just start yelling, giving a humsup face and in your mind and heart, how you wish to have a BIG SUPPORT as much as when I had it during my marvellous years.

The biggest fear for a financial consultant throughout the days has always been the financial crisis, recession and many more. But what not? Everything is possible. Where is your umbrella? Well, managing someone's fund is not and easy task. Especially when time goes by, you build a closer relationship with customer. You know how much they have, from where did they get, what are the future waiting for them to actually rolling back the money. The most part is, their hopes towards the investment...

As my part, I am not selfish and target-oriented person. I am someone who easily get caught in emotions. I mean we are human, we are gifted with lots of emotions, feelings yet we are gifted with brains.

Conclusion is, my work is not easy. But I love it when I satisfy my customer. Trust is not compulsory. Trust is something that we gain and it is an honour. It is hard. And not to be abused. How are we going to trust someone if we, ourselves are the people who others cannot trust? Or we are the people that cannot be trusted?

I always remind myself that:

"Compliment is satisfaction. Satisfaction is great. Great is pleasure. But am I a good chaliph? I fullfill my responsibility as a staff, as someone who earns salary from the company. But do I accomplish the purpose of life as a chaliph? What is my contribution for my people?"

Peeps, I love my job. But there are torns here and there. I am searching within myself what do I really like and love to do... I am looking for an independant job!

Friday, June 19, 2009

Tagging game!

1.siapa name teman hidup anda?
--> Muzri Bin Abu Bakar = my MAB

2.berikan 3 sbb anda pilih dia...
--> 1. dia seorang yg kelakar (kdg2 ada kelakar yg dia buat over dan saya jd marah. tp itulah yg
selalu buat sy rindu kat dia)
2. dia protective sgt ttp tidak mengongkong. saya selesa.
3. org slalu ingat dia tu garang. tp x sume org tau dia penyayang dan manja. semoga sy, anak2 dan keluarga jer yg akan tau :D

3.sebab tertentu anda sayang sangat same dia
-->kami byk habit yg sama secara tak sengaja :) cthnya: lap sudu before makan terutamanya di kedai mkn. x kiralah hotel ke, 5 star restaurant ke.. we do it every time to eat. dan kami juga contra sgt2!

4.senaraikan 3 perkare yg anda buat bile rindu pada dia
--> if ketika itu ialah critical time dia di tempat keje, saya cuma akan baca sms dedulu. saya seorang yg wont call if there is nothing emergency. we never checked up on each other every 5mins. kedua, saya tgk pics! ketiga saya akan terus baring atas katil and ingat2 apa perkara2 comel, yg saya pernah tgk dia buat :D

5.berikan ciri ciri fizikal yang ade pada die
1) badan besar, tinggi
2) lebih putih dari saya. saya mmg gelap ok.
3) hidung mancung.

6.ape yg kamu buat jika ex-couple dia tibe2 contact dia
--> senang je. if nak contact2 as fren, gua xde hal. takkanlah nak contact tiap ari. tp kalo tiap2 ari, ada la x kena tu. nk mengorat blk ke apa kan. tapi kalo lu ada hati lagi sama hubby gua, lu boleh tahan ke jeles tgk gua ngan hubby? sendiri mau ingatlah~

7.apa pendapat kamu dalam memilih pasangan-
--> hihihi bak kata ajai n zatty, kena sherashi. tp pada saya, carilah titik tgh utk toleransi. jgn asik nak jadi giver or taker je. kena rasa jd giver dan juga taker.. n yes plg penting restu org tua. dan make sure cari pasangan yg ikut taste. cthnya if u nak org kaya n kuat berbelanja, jgnlah carik org yg keje biasa2. kesian dia kena kikis nanti. dan lastly, redha dan yakin itu yg terbaik. insyaAllah..

8)sape sasaran tagged ni-
sape2 yg dah tawen tu, anggap je lah diri anda telah ditagged oleh saya secara auto ya!

Wednesday, June 17, 2009

NO TITLE

Hehehe dah sebln dah kawen. well mmg btol la org ckp. selagi tak kahwin n dok serumah, ull never know! bila dah tau bole geram ada, marah ada, kelakar ada memcm la. nasib baik bila org tua2 ckp kat i mcm tu masa sebelum kahwin, i x bangkang. i anggukkan jek. my MIL plak sempat lg tulis dlm wedding guestbook i, jgn gaduh2 hidup kena sabar. baru ku tau kenapa.. ahaha well i guess n i hope we will be doing fine as time goes by...

semlm i gi prince court. tgk my friend dpt baby girl. nama baby dia iris alya. i hope ull be pretty in every ways baby iris. n wish aunty to have a baby soon :))

tgk org dpt baby, kita pon excited nak satu.. my big bro plak tanya soalan cepumas 'u bila nak ada baby?' huhuhu x terjwb den. den gelak jo..

Saturday, June 6, 2009

MAJLIS BERTANDANG 16 MAY 2009

***Will be coming soon***

MAJLIS RESEPSI PERKAHWINAN / RECEPTION 09 MAY 2009 (PART II)

Enjoy more pics! Byk sebenarnya nak letak. Tapi x terlaratlah :P






















**KAMI DAH KAWEN!!**

Details for the day:

Tempat: Dewan Seri Endon, Presint 10, Putrajaya
Masa: Makan Malam
Make-up: Fiza Zainuddin
Pakaian: Man Kajang
Pelamin & Meja Makan Beradab: Nas Great Idea
Emcee: Khairul (KS) Former presenter for Era
Catering: Isnain Caterer
Photographer: Syahrin Aziz & Radzi Aziz
Videographer: WanDet Videography
Kompang: tajaan En Rahimi Rejab
Hiburan: Ghazal Universiti Malaya
Door Gift: Fidani Choc

MAJLIS RESEPSI PERKAHWINAN / RECEPTION 09 MAY 2009 (PART I)

Majlis ini berlansung pada hari yang sama, pada waktu malam. Syukur juga cuaca molek malam tu. Berangin dan tidak hujan. Semoga itu menjadi tanda kami sekeluarga dirahmati.

I happy sgt malam tu sbb bekas perdana menteri dan isteri, YAB Tun DR Mahathir Mohamad & YAB Tun DR Siti Hasmah Mohd Ali telah hadir menyerikan majlis. Teman-teman lama, kawan-kawan sekolah, malah ada kawan-kawan I yg sanggup turun dari utara dan selatan. Terima kasih tak terhingga ikhlas dari hati ini. Rasa terharu tgk kesungguhan dorang. Antara yg special, bekas guru darjah 6 yg paling sy syg, Puan Mahanum pun hadir. Cuma syg, x dpt bergambar... :(

Hadiah pula, mcm-mcm yg i dapat. Tapi yang plg I surprised, I dpt hadiah kristal bentuk heart dan kad tulisan tgn dari Tun berdua. Ada yang bg I oven, vakum, comforter, towel, album, kitchen wear, coffee maker, water boiler/dispenser dll. Dari teman pejabat, saya menerima hadiah dlm bentuk bank draf bernilai RM 1,114.30. TERIMA KASIH AGAIN AND AGAIN!

Antara pics yg I rajin nak upload utk tatapan anda :D... Enjoy yeah!




























MAJLIS PERNIKAHAN / SOLEMNIZATION 09 MAY 2009

Hari ni baru I ada masa nak update. Almaklumlah jadi pengantin mmg superbly busy ok! Sekejap je masa berlalu, lagi 2 hari genap sebulan dah I jadi isteri dia.

Alhamdulillah semua berjalan lancar. Cuaca waktu ni pun molek sgt. Ada matahari tapi very windy. Cuma adalah cacat2 sikit, adat majlis tak dapat semua perfect. Tapi kelancaran majlis dan keberkatan tu yang paling penting. Dan kami selamat menjadi suami isteri dengan sekali lafaz. Semoga perjalanan kami dipermudahkan dan dikurniakan rezeki. Amin...

Ok these are the details:-

Tempat: Dewan Seri Endon, Presint 10, Putrajaya
Masa: 3 ptg
Jurunikah: Bapa kandung saya dan disaksikan Ustaz Mohd Salman, Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk JAWI
Hantaran: 7 dulang + 1 dulang cincin, gelang dan mas kahwinRM100 dari pihak lelaki berbalas 9 dulang dari pihak perempuan.
Jemputan: 80-100 orang
Pakaian: Freda Lestari Putra
Make-up: Fiza Zainuddin
Photographer: Syahrin Aziz & Radzi Aziz
Videographer: WanDet Videography
Deco hantaran: Nuwoo Gift
Catering: Isnain Caterer

Enjoy the pics!



































Semoga perkahwinan ini kekal ke akhir hayat dan dikurniakan zuriat yg indah pekertinya! amin... Pada mama & abah serta the whole family, terima kasih tak terhingga diucapkan.