Saturday, August 8, 2009

MAKAN SODAP @ BAGAN LALANG

Hello! Serabut je semlm sbb system slow sgt2. Nak key-in submission azab sgt. Sampailah dah petang pon pening. So kita bagi camera kat man-abe guard yg dok kat dpn kitorang kat backroom bank ni. Camwhoring jap sementara tunggu cik ekin layan customer kat depan. After dat, kitorang nak gi Bagan Lalang terus. Nak gi book tempat and order makanan. Lepas tu baru bosses and kwn2 yang lain akan menyusul...

***Dah mcm tudung makcik dah. Makcik tensen masa ni***

***Hah percaya tak? Makcik dah kata makcik tension. Atas meja tu penuh ngan kerja-kerja terbengkalai. Dah la nak cuti hari Isnin...***

Ok dah enough la Puan Cikin. Hubby kita je suka mention nama kita 'Cikin'. Memula dulu masa time baru-baru kawan, kita marah. Tapi lelama dah imune pulak. Dalam handphone pun masih kekal lagi nama kita dia letak 'Cikin' seketul mcm tu.

Ok so Ekin and me - yup nama sama...

Ekin and me made a safe journey to Bagan Lalang. Kitorang order ketam, sotong, ikan, udang, kerang, pepahat and jus!

***Teman tapi mesra gue Cik Ekin***

***Kak Rozy ni gebu tau***

***Ni bos Kak Rozy***

***meja panjang ni to be occupied by 27 people!***

***Depa ni dok jaga makanan. Kitorang dok chop pinggan-pinggan yang best. Jahat kan?***

***Berpeluh-peluh dah masa ni. Sunset tau.***

***makanan dah sampai! I cannot resist ketam!!!***

***sotong goreng tepung, udang tiga rasa, ikan terubuk dan siakap bakar, ketam cili dan pepahat cili telur***

***ikan terubuk favourite! masak lomak pon sodap!***

***geng-geng dah start arriving***

Time ni memang dah tak sabar nak ngap dah. So by the time meja panjang ni diduduki semua orang, dah tak ingat camera dah. Bye-bye camera. Aku nak mkn!

*****************************
**********************
**********

***disnap oleh cik ekin yang cepat betul dia sector clear pinggan. Diet la tu. Ko jangan nak cover line ek! Kitorang masih berusaha gagah perkasa ni! Tengok tu yg baju merah tu - kak finaz. Tangan dia dah standby nak sumbat dlm mulut. Lepas flash keluar je, terus selamat dalam mulut.***

***Kak Rozy yang dah tak sabar nak balik ngan Miss Thoo. Dorang kena cepat sebab nak balik branch. Branch tengah relocating. So nak pindah barang. Tudung saya pulak dah huru-hara. Tapi saya tak kira. Makan yang paling penting.***

***Ok ni pinggan saya yang penuh! Tapi lepas pic ni diambil, saya sambung makan lagi hockayyy!***

Alhamdulillah rezeki. Dapat lagi makan seafood. Dua bulan lepas datang makan kat Bagan Lalang ni ngan family kita. Hubby tak ikut sebab ada kerja masa tu. Bulan lepas makan seafood kat Pernu, Melaka dengan cousin and aunty. Bulan ini sudah dapat, tetapi buat masa ni, kita masih merindui seafood. Jadi esok lusa mungkin kita makan seafood lagi.. :D

6 comments:

Lady of Leisure said...

no worries.. walaupun tension banyak kerja tapi sery masih maintain ayu and sweet..
:)

bestnya seafod bagan lalang, ni yang lady nak jeles nih.. dah la lady peminat terubuk bakar... uwaaaaa.... lemak terubuk bakar ni, heaven giler dapat makan..

malam tadi lady gi makan seafood gak kat melaka, kat restoran persatuan nelayan..

Uncle Lee said...

Hi Ashikin, wow! Love the seafood dishes, especially the crabs.
By the way, anyone mention you have beautiful eyes?
You do, *wink*.
Have a pleasant weekend and keep a song in your heart, Lee.

Ashikin said...

yeke masih ayu loe? ahaha alhamdulillah... LOE, TERUBUK MMG THE BEST!!! kalo masak lemak, lg lemak berkrim rasa terubuk ni kan.

restoran persatuan nelayan kat mana ek loe? hah share la apa menu loe! nyummmm2 sedapnye.

Ashikin said...

uncle lee, you have a good taste towards seafood too? great! n yeah i love crabs the most! i can eat it without even thinking bout others n problems. :D

ahhh thanks for the compliment. im blushing but who doesn't like compliments right?

Yeah you have a pleasant day too and keep writing nice thoughts!

Lady of Leisure said...

betul sery, ,masih ayu dan cantik.. walaupun tengah banyak keje..
btw restoran persatuan nelayan tu kat melaka kat kuala sungai baru..

malam tu lady tak snap pic sbb sblm ni dalam entri pasal lady bawak my parents gi melaka tu mmg dah ada pic menu kat restoran ni, lagipun baru ni macam rushing plus lapar tak sempat dah amik pic hehe..

Ashikin said...

amboiiiiiiiiiii loe ni asik jalan jek. best tol. tp gi jln pon mesti dok teringat ka tarri n molly kan..