Saturday, August 1, 2009

MAKAN SODAP @ PAVILION

Hye korang! Semlm kan I sepatutnya kena gi team building kat PD. Tapi my MAB aka hubby tak bagi gi. Dia ckp sbb H1N1 so better dont go. Dia tak nak lah anything bad jadi. Kita tak tau lah bos marah ke tidak ke. Tapi definately on Monday kita kena hadap depa. Mampuih la :(.

So kitorang ingatkan nak quarantine badan kitorang ni dlm umah je. Buatlah apa2 yg patot kan...
Tapi tetiba lak kita craving nak mkn teppanyaki kat foodcourt pavilion. foodcourt kat situ berhantu kayh! masuk2 je semua makanan nak beli. Tapi main cuisine yg kita ngah angau sgt, tentulah kita kejar dulu. Mmmg licin tau kita mkn. Sedapnya. Hari ni kita dah start craving teppanyaki lagi. Rindulah!

I would prefer teppanyaki kat pavilion ni sebab different dari teppanyaki yg selalunya cuma ada beef and ayam. Cuma kat sini tak ada gyoza je ngan fuji mountain.







***kita ordered seafood combo meal RM32 (nasi+udang+sotong+ikan putih+oyster+sup)***

***chef tgh masak kita punya order :)***



***hubby ordered sirloin roll RM15 (nasi+sirloin yg digulung dgn sayur+sup)***



***nyum... sedapnya syg punya***

***me punya, ready to be eaten!***

***sawi ni mmg dia masak yg paling last. superb gak sawi ni***
Lepas makan, hubby dan kita naik ke tingkat atas untuk beli tiket wayang. Kitorang pilih "SETEM" by Khabir Batia. Ok kita recommend sgt korang tgk cite ni. Best dan kelakar! Dan tak bosan. Intinya full! Show kitorang pukul 11.40pm. So kitorang turun ke foodcourt balik. Hahahaha kitorang mcm hantu lapar semlm. So kitorang beli tau foo far, soya bean ngan char koi inti red bean and inti lotus for me. Sebenarnya kitorang kepingin mkn nasi goreng daging kat tepanyaki tu. Nampak sedap. Tapi gerenti tak habis kalau order. So kitorang dah ada next menu utk dimakan kat sana untuk next visit!

8 comments:

महामंत्री - तस्लीम said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

POSH76 said...

meleleh air liur sedap nyer..i paling suker miso sup tu..hubbynyer pun i sapu hahaa

Lady of Leisure said...

sery, go get flu vaksin.. hehe..
eh teppanyaki mmg yummy kan..
love the salmon fish bento..
kalau g japanese, i mmg nak salmon..

Ashikin said...

posh, i teringin nk mkn makanan lain kat food court tu. tp tiap kali gi sana xleh resist mkn teppanyaki tu...

LOE, dah amek ke vaksin? one day we really shud go mkn sushi la. kita pon sukaaaaaaaaaa bgt mkn sushi mcm awk!

hang nadim said...

Aku tgk menda ni simple jer...laju diorang masak..

Ashikin said...

a'ah.. simple jek. mcm taruk garam n perasa. tp sodap!

damiqula said...

ni gerai(gerai ke?)first mase mule2 masuk food court tu kan?

kite pon ske gle mende neh.tapi mkn kat kedai lain la.teringin nk try sini

Ashikin said...

dami, gi kat food court pavilion. belah ujung tau. sedapppppp bgt!